Waarom een eigen kantoor een ECHT goed idee is

 


Weet je nog dat we enige tijd geleden met een klein dingetje zaten dat het publieke leven volledig op zijn kop gooide? En ook op het vlak van werk bevonden we ons ineens in een totaal andere realiteit.

De corona periode heeft ons op tal van factoren in het leven even goed wakker geschud (en aan de andere kant rolden we na covid net zo hard weer terug in onze routines, goed of slecht). 

Vooral voor mensen die normaal een kantooromgeving hadden, was het verplicht thuis werken een behoorlijke transitie, zeker wanneer dat huis ook nog gevuld was met andere aan huis gebonden personen, van partner tot puber, van baby tot schoonouder. Maar ook voor zelfstandigen die veel van hun werk juist altijd vanuit huis doen (op hun “eigen zolderkantoor” bijvoorbeeld), hadden ineens geen andere keuzes meer. En dat geeft inzicht. 

In het artikel van vandaag breken wij opnieuw een lans voor de enorme meerwaarde van het eigen kantoor. Dus daarom; waarom zo’n eigen kantoor een ECHT goed idee is. 

1.      Focus

We weten best dat er veel ZZP’ers zijn die een kei zijn (geworden) in concentreren op de juiste momenten en een flexibiliteit in brein hebben ontwikkeld om overal te kunnen schakelen qua werk.

Toch is een van de belangrijkste bewezen voordelen van een eigen kantoor (die NIET aan huis is), een mate van focus. Niet alleen omdat de elementen uit je leven die buiten het werkveld liggen op dat moment letterlijk naar de achtergrond verdwijnen; je hersenen stellen zich in op wat op dat moment aan de orde is. Je werk. En dat maakt jou als ondernemer een stuk effectiever. 

2.      De juiste omgeving

Een eigen kantoor, bijvoorbeeld in een gebouw zoals ZiPPERZ dat met Greenstand heeft, geeft je de ruimte te werken in de ‘juiste’ omgeving. En het maakt het een goede omgeving, door een aantal aspecten

·         Andere professionals; werken op een plek waar nog meer gedreven professionals rondlopen, zet de sfeer en biedt inspiratie en motivatie.

·         Een goede werkomgeving zet de toon voor je mindset; you have a job to do en daar kom je voor. Geen onderbrekende postbezorgers, buren of ballen in de tuin. 

3.      De juiste faciliteiten

Het klinkt altijd suf, maar goed materiaal is de helft van het werk. En dat betekent prettige ruimtes om in te werken, met goede stoelen en tafels (je rug is je dankbaar). Maar niet alleen dat, ook de faciliteiten daaromheen maken een goed kantoor zo waardevol. Een printer die werkt wanneer dat moet, supersnelle internetverbindingen, maar ook een gezonde en smakelijke lunch, goede koffie en de ruimte om een deel van je werk uit handen te nemen, zoals het ontvangen van je gasten.  

4.      Professionele uitstraling

Wanneer je een kantoor hebt aan huis, is dat zelden de plek waar je ook mensen kunt ontvangen. Daar is natuurlijk altijd wat op te vinden, maar dat hoeft helemaal niet. Bij ZiPPERZ kun je een eigen kantoor ijzersterk combineren met een professionele setting en ontvangst, faciliteiten en mogelijkheden. Of dat nu voor een training is, of een klantgesprek.  

5.      Een gezonde thuis/werk splitsing

We haalden het eerder al even aan, maar er zijn tal van onderzoeken die aangeven dat een splitsing (vooral voor je hoofd, je beleving) tussen werk en thuis/privé belangrijk is. En daar is je werklocatie een heel concrete factor in.

Wanneer je de drempel van je kantoor verlaat, kun je in je hoofd eenvoudiger je werk afsluiten en ga je op weg naar je thuissituatie. Dat is anders wanneer je je zolder verlaat. 

We zouden ZiPPERZ niet zijn als we al die wijze woorden niet konden ondersteunen met daadwerkelijke oplossingen. Zoals bijvoorbeeld een eigen kantoor huren binnen ons prachtige gebouw.

Kom in contact of kom eens langs voor een kijkje naar de mogelijkheden van een werkplek op maat!

 

Reacties